Kako se postaje folk zvezda u Srbiji? U novoj domaćoj seriji pratimo uspon mlade muzičke nade, od seoske devojčice do prelepe pevačice, zvezde splavova koju će život voditi trnovitim stazama uspeha. Na tom putu suočiće se sa izazovima velikog grada, spletkama, ljudima koji žele da zarade na njenom talentu.

O SERIJI

Kako se postaje folk zvezda u Srbiji? U novoj domaćoj seriji "Fok" na TV Prva pratićemo uspon mlade muzičke nade, koja od seoske devojčice postaje prelepa pevačica i zvezde splavova, ali koju će život voditi trnovitim stazama uspeha. Na tom putu suočiće se sa izazovima velikog grada, spletkama, ljudima koji žele da zarade na njenom talentu.
Glavna junakinja je jedanaestogodišnja Zvezdana,  dete anđeoskog glasa, koja je već poznata u svom kraju i na Ibarskom magistrali. Njenog talenta su svesni svi, naročito njen otac, koji se lišava svega kako bi Zvezdani obezbedio uspon u karijeri. Zvezdana danju ide u školu, dok noću peva u kafani, i to je jedini način da njena porodica opstane. Sve njene želje usmerene su samo ka jednom cilju - da pobedi na republičkom takmičenju za prvi glas Srbije. To je njena šansa da uđe u svet estrade o kojem sanja.

Glavna uloga je poverena mladoj Katarini Bogićević koja je bila finalistkinja muzičkog serijala „Ja imam talenat" u sezoni 2010-2011.

“Kada sam počeo rad na seriji, imao sam duge pregovore sa Sekom Aleksić. Ona mi je dala mnoge smernice iz svog života. Sve mi je to bila inspiracija za scenario koji sam pisao”, rekao je reditelj serije Dušan Milić. U prvoj epizodi, dvanestogodišnja Zvezdana je prikazana kao lokalna zvezda, koja već peva po svadbama i šatorima a želja joj je da pobedi na saboru pevača u Obrenovcu? Zvuči poznato?Najnovija domaća serija "Folk" na TV Prva! Ova hit serija će pratiti razvojni put mlade pevačice iz provincije, pun iznenađenja i neočekivanih situacija.
Dvanaestogodišnja Zvevdana već uveliko peva po svadbama i mašta da pobedi na republičkom takmičenju pevača amatera u Obrenovcu. Simpatična alegorija trenutnog stanja srpskog duha i društva.Serija Folk snimana po Cecinom životu?!